1 Ocak 2014 Çarşamba

İYİ DÖNGÜLER...


Öyle uzun zaman olmuş ki yazmayalı... Söze nereden başlayacağım bilemiyorum. Kim bilir kaçıncı silişten sonraki cümleler bunlar...
2013 ü yollayıp 2014 ü mü karşılıyormuşuz? Peki neye göre 2013? Kime göre 2014? Bu döngünün başı sonu belli mi?
Kesin olan bir şey varsa bu da Dünya kendi ekseni etrafında 24 saatlik bir döngü içerisindeyken Güneşin etrafında 365 gün 6 saatlik bir döngü içerisinde... Sonsuz bir döngü 365 gün 6 saatte tamamlandığı net ama nerede başlar nerede biter kim bilir? Zaten başlayıp bittiği de yok Yaradan noktayı koyana kadar sonsuz bir döngü içerisindeyiz. Öyleyse her yeni gün yeni bir döngünün başlangıcı ve bitişi değil mi? Hatta ve hatta günün nerede başlayıp nerede bittiği de Dünya'nın neresinde yaşadığımıza bağlı değil mi? Her an Güneş etrafında ki bir yıllık döngünün bitişi iken her an da başlangıcı değil mi?
Öyleyse her an yeni bir döngünün yeni bir yılın başlangıcı... Anı yaşamak her an bir öncekini geri de bırakıp yenisine umutla bakmak ve bu sonsuz döngünün biteceği ana kadar doğru insan olarak kalmak. Bence en önemlisi bu... Öyleyse kendini tamamlama yolunda iyi döngüler herkese ;) Hoşgeldin miladi tabirle 2014...:)

1 yorum:

Fikaca dedi ki...

bazen durup dinlenip yola devam etmek guzel oluyor arkadasim...